HAVANK

Samenvatting boeken 11 t/m 16


11 - De Schaduw Grijpt In - Havank

In 'De Schaduw grijpt' ontdekt Monsieur Charles C.M. Carlier allerlei zonderlinge zaken, zoals lijken die niet dood en doden die geen lijken zijn, weshalve hij vrienden en magen van het hoofdbureau bijeen roept en telefonisch een arrestatie verricht. Maar de ontdekking die een zekere Gomba doet is niet minder sensationeel en wanneer mijnheer Polycarpus Forkas het kloeke besluit neemt de misdaad vechtenderhand onder ogen te zien wordt het zo langzamerhand tijd voor de Schaduw om op buitengewoon afdoende wijze in te grijpen.


12 - Polka Mazurka - Havank

Dit is het Schaduw-verhaal met de hoogste totaaloplage van allemaal. Waarop die enorme populariteit berust is moeilijk precies te zeggen, maar de spannende handeling en de joyeuze vaart van dit boek zullen er zeker toe hebben bijgedragen


13 - De Drie Dartele Doodgravers - Havank

De geschiedenis van de drie dartele doodgravers die samen de 'Broederschap van de Onzalige Dood' vormen, is een merkwaardig geheel waar de Schaduw aanvankelijk moeilijk wijs uit kan worden. Maar de drie gebroeders Teederling gaan niet volledig feilloos te werk en de Schaduw weet ze juist op tijd te ontmaskeren.


14 - De Schaduw is Terug - Havank

De Schaduw belandt in een gekkenhuis vol ruziënde families, waarvan sommigen zich muzikaal achten. Butler Florimond Bottleneck vindt zichzelf zo deftig dat hij in een draagstoel naar de voordeur gebracht zou moeten worden. En wat heeft de zeep van de firma N.V. Zefir Zaligman te bieden? En wat heeft de Schaduw met een bont geruite pet?


15 - Lijk Halfstok - HavankHavank

'Merkwaardig', mompelde de Schaduw. In plaats van rechtstreeks op zijn studeerkamer toe te lopen, beschreef hij een wijde boog door de tuin van zijn Carliaanse villa en bleef voor de open ramen staan, waar hij een wildvreemd, maar knap meisje… Maar ach, waarom het verhaal hier te vervolgen? Sla het boek open en lees!


16 - In Memoriam de Schaduw - Havank

Een van de beste Schaduw verhalen, waarin een de Schaduw schier toevallig in een bijzonder park aan de Bretonse kust eindigt, een merkwaardig professor en diens beeldschone dochter ontmoet, en tarantula's van een wel zeer ongewoon formaat tegen het lijf loopt. De beeldschone dochter is natuurlijk Aranea Forster die vanaf dit Avontuur verder als Schaduw's vriendin door het leven gaat. Al met al een echte aanrader voor Havank liefhebbers vanwege de zeldzame combinatie van spanning, toevalligheden en een heerlijk taalgebruik.